Prošlo je 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sććarajevu, najvećeg sportskog događaja ikada organizovanog u ovom dijelu Evrope.

Posted by: ugar
Category: blog
Babanovac

Hadžijski ćevap u Restoranu Villa Ugar!

Prošlo je 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sććarajevu, najvećeg sportskog događaja ikada organizovanog u ovom dijelu Evrope.
Te 1984. godine Vlašić je zvanično bio rezervni aklimatizacijski sportski centar, a skakaonica je održavana u najboljem mogućem stanju. Sarajevo je u svojoj ponudi garantovalo maksimalnu udaljenost borilišta od centra grada, a Vlašić je, nažalost, bio van tih granica.
Olimpijske igre su uvijek simbol sporta, zajedništva i izvanrednih dostignuća. Prije 40 godina, Vlašić je bio domaćin nezaboravnih sportskih trenutaka kao rezervna lokacija za Zimske olimpijske igre 1984. godine.
Iako Vlašić nije bio konačno odabrana lokacija za održavanje Olimpijade, njegova uloga kao rezervne lokacije podsjeća nas na važnost planiranja, pripreme i spremnosti za najveće sportske događaje.
I dok se sjećamo tih vremena, također slavimo Vlašić kao nevjerojatno odredište za zimske sportove, gdje ljubitelji prirode, skijanja i planinarenja mogu uživati u ljepoti i raznolikosti ovog prekrasnog planinskog područja.
Dok obilježavamo 40. godišnjicu od tog vremena, podsjećamo se našeg ponosa i nasljeđa te se radujemo budućnosti Vlašića kao jednog od najpoželjnijih odredišta za zimske sportove i rekreaciju.

⤵️Za rezervacije i detalje kontaktirajte nas⤵️
☎️0038761/133-163 (Poziv, Viber, WhatsApp)
📧villaugarvlasic@gmail.com
🔝Dobro nam došli 😍

KONTAKT

    Datum dolaska

    Datum odlaska

    ugar

    Odgovori