Ljeto na Vlašiću

Posted by: ugar
Category: blog

Ljeto na Vlašiću

Vlašić odavno nosi titulu najpitomije planine u BiH, ali sasvim sigurno da bi mogao nositi i titulu najljepše. Savršeno mjesto za odmor tokom svakog godisnjeg doba, planina bogata prirodnom hladovinom i mnogobrojnim izvorima kristalno čiste vode je idealno mjesto za bijeg od velikih vrućina i gradske vreve.
Na fotografijama možemo vidjeti da Vlašić nije atraktivan samo zimi i da zimski turizam nije jedina opcija kada je u pitanju ova destinacija. Ovaj period godine je idealno vrijeme za bavljenje aktivnostima u prirodi, poticanje metabolizma na aktivnost, pa se mnogi odlučuju upravo za vikend varijante izleta na Vlašiću.

Govoreći uopćeno, Vlašić je idealno mjesto za sve one osobe koje žele da li pasivan ili aktivan odmor u prirodi i prelijepom planinskom ambijentu. Vlašić se posebno preporučuje osobama koje imaju određene zdravstvene probleme kao što su asmatičari i anemične osobe.
Svjež i čist zrak, gusta borova šuma, prostrani proplanci, zelene livade prekrivene šarenim cvijećem i lijepo vrijeme su samo neki od razloga zbog kojih uživam u obilasku brdovitih područja.

Quadovi će vas sigurno odvesti u uzbudljivu avanturu dok uživate u jedinstvenim krajolicima, prelijepom biljnom i životinjskom svijetu, kao i gostoljubivosti ove prelijepe planine.

Rezervišite svoj odmor iz snova još danas!

Tel. 00387 61 133 163

email: villaugarvlasic@gmail.com
web: www.villaugarvlasic.com

ugar

Odgovori